viulu.jpg (71K)

Soittimet

Käsityön korkea laatu on ominaista työlleni. Kiinnitän huomiota oikeanlaisen materiaalin valintaan - paraskaan työ ei korvaa materiaalin heikkouksia: materiaalini tulevat pääosin Italian Alpeilta ja Balkanilta sekä Englannista. Soitinteni pintakäsittelyyn käytän perinteisiä öljylakkoja ja värejä. Soittimen soinnin vapaus ja soitettavuuteen vaikuttavat tekijät ovat minulle tärkeitä.

Cremonalainen viulunrakennustyyli, erityisesti Antonio Stradivari (1644 - 1737), on suurin vaikuttaja työhöni. Cremonalainen tyyli näkyy soitinteni visuaalisuudessa sekä rakennusteknisissä ratkaisuissa. Teen suurimman osan soittimistani Stradivarin mallien ja muottien mukaan. Käytän myös Guarneri - perheen malleja.

Englannissa saamani koulutus luonnollisestikin vaikuttaa suuresti soitinrakennukseeni. Englantilaisessa rakennusperinteessä on keskeistä oppia rakennustyyliä ja -tekniikkaa tutkimalla ja huomioimalla klassisia soittimia. En rakenna suoranaisia kopioita yksittäisistä soittimista, vaikkakin jokaisen soittimen pohjana on jokin klassinen esimerkki. Pyrin tavoittamaan esikuvan tyylin ja tunnelman tekemättä täysin suoraa kopiota.

Cremonalaisen tyylin rinnalla saan vaikutteita klassisesta venetsialaisesta soitinrakennuksesta ja 1700-luvun lopun mestarin Giovanni Battista Guadagninin (1711 - 1786) soittimista. Uudemmasta viulunrakennusperinteestä olen erityisesti kiinnostunut torinolaisten Giuseppe Roccan (1807 - 1865) ja Annibale Fagnolan (1866 - 1939) soittimista.


Sähköposti: info@markopennanen.fi - puh. 050 4900 515